Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Саопштење: Осуђеници у Заводу за извршење кривичних санкција прекинули са штрајком

Датум објаве: 22.02.2013 16:27 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Сви осуђеници у Заводу за извршење кривичних санкција који су претходних дана штрајковали, у циљу испуњења њихових захтјева изнесених у иницијативи за доношење закона о амнестији упућеној Скупштини, од данас регуларно узимају затворску храну.

Налази затворске здравствене службе показали су да ни један осуђеник који је током десет дана одбијао да узима затворску храну није био здравствено угрожен, а Министарство правде, сагледавши све релевантне аспекте, а посебно руководећи се разлозима правичности, припремило је позитивно мишљење на иницијативу за доношење закона о амнестији. Мишљење Министарства правде прихватили је Влада и оно ће бити упућено надлежним тијелима Скупштине, у чијој је надлежности доношење закона о амнестији.

Прекидом штрајка осуђеника завршена је и шестодневна акција преусмјеравања хране на особе у социјалној потреби, која је реализована захваљујући свесрдној помоћи Црвеног крста, УНХЦР-а и НВО „Хелп“, а током које је становницима избјегличког насеља Коник подијељено 2.770 оброка.