Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

У Министарству правде завршена петодневна обука запослених у Сектору за извршење кривичних санкција

У Министарству правде завршена петодневна обука запослених у Сектору за извршење кривичних санкција
Датум објаве: 13.03.2013 17:49 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Данас је у Министарству правде завршен петодневни тренинг који су службеници Сектора за извршење кривичних санкција имали са експертима из Пробационе службе Краљевине Холандије, Ђованијем Мерсом и Франсом Клобусом. Обука је за тему имала примјену казне рада у јавном интересу, као једне од алтернатива затворској санкцији.

Представници Министарства, у циљу развијања практичких вјештина, обучавали су се о остваривању контакта са осуђеним лицем, процјењивању личности осуђеника, формирању досијеа и индивидуалног програма поступања за свако осуђено лице, детектовању криминогених фактора који детерминишу његов/њен социо-културолошки идентитет итд.

Обука се спроводи по плану и оквиру твининг пројекта „Подршка реформи система извршења кривичних санкција у Црној Гори”, који је отпочео јануара ове године и трајаће 18 мјесеци, на којем су Црној Гори партнери Савезна Република Њемачка и Краљевина Холандија. Пројектом је предвиђено девет оваквих обука, и ово је прва у низу, а сљедећа је заказана већ за другу недељу априла.