Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Представљање пројекта „Подршка реформи система извршења кривичних санкција у Црној Гори” у организацији Министарства правде и Делегације ЕУ у Црној Гори

Датум објаве: 16.04.2013 19:27 | Аутор: Д. П.

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар правде Душко Марковић отвориће сјутра у 10.00 сати у хотелу Рамада, сала „Лесендро“, конференцију поводом свечаног представљања Твининг пројекта ИПА 2011 „Подршка реформи система извршења кривичних санкција у Црној Гори” који спроводи Министарство правде Црне Горе у партнерству са СР Њемачком и Краљевином Холандијом, а који финансира Европска унија.

Поред потпредсједника и министра Марковића, уводна излагања имаће г. Митја Дробнич, шеф Делегације ЕУ у Црној Гори, г. Пиус Фишер, амбасадор Савезне Републике Њемачке, гђа Славица Рабреновић, генерална директорка за извршење кривичних санкција у својству вође пројекта испред земље кориснице, и др Питер Бест, вођа пројекта испред земље чланице.

Циљ овог твининг пројекта, чија вриједност износи 700.000,00 €, јесте јачање капацитета Министарства правде Црне Горе и Завода за извршење кривчних санкција како би се остварило ефикасније управљање системом извршења кривичних санкција и спровођење система алтернативних санкција, у складу са стандардима и најбољом праксом Европске уније, као и унапрјеђење услова у затворима и смањење затворске популације.