Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Округли сто на тему : казна рада у јавном интересу

Округли сто на тему : казна рада у јавном интересу
Датум објаве: 16.03.2016 13:59 | Аутор: Дражен Радоњић

Испис Штампај страницу


Дражен Радоњић

У понедељак, 15.фебруара и уторак 16. фебруара 2016. године, одржан је округли сто на тему казна рад у јавном интересу, у организацији Холандског Хелшинског комитета и Центра за међународну правну сарадњу из Холандије, заједно са Министарством правде Црне Горе. На округлом столу су, поред службеника Дирекције за условну слободу,  учествовали представници судске власти из свих основних судова на територији Црне Горе који поступају у кривичним предметима и делегација из Холандије, г.дин Рутгер Wерy, судија Апелационог суда у Арнхем-у и г. Лео Тиггес некадашњи оперативни директор пробационе слижбе Холандије и генерални секретар Конференције европских Пробационих служби (ЦЕП).

Дводневни округли сто који се одржао у конгресној сали хотела Аурел у Подгорици отворила је гђа Славица Рабреновић, Генерални директор Директората за извршење кривичних санкција.Главна тема разговора је била размјена искустава и праксе у вези изрицања алтернативних санкција, разлози за изрицање казни рада у јавном интересу и праћење извршења изречених казни рада у јавном интересу.Испред Дирекције за условну слободу излагања на тему казне рада у јавном интересу имали су начелник Дирекције Ђорђије Ивановић и службеник Дирекције Дарко Булатовић.

Догађај је организован у оквиру Матра ЦоПРОЛ пројекта под називом "Подршка раду Дирекције за условну слободу и систему алтернативних санкција у Црној Гори" који се реализује у партнерству између Холандије и Црне Горе.