Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Округли сто на тему : радна мјеста за извршавање казне рада у јавном интересу

Округли сто на тему : радна мјеста за извршавање казне рада у јавном интересу
Датум објаве: 16.03.2016 14:10 | Аутор: Дражен Радоњић

Испис Штампај страницу


 Дражен Радоњић 

У понедељак,14.марта и уторак 15.марта 2016. године, Холандски Хелсиншки комитет и Центар за међународну правну сарадњу из Холандије, заједно са Министарством правде Црне Горе организовао је округли сто на тему-радна мјеста за извршавање казне рада у јавном интересу, на којем је учествовало више од 20 представника правних лица и организација из цијеле Црне Горе код којих осуђена лица извршавају казну рада у јавном интересу.

Дводневни округли сто, отворила је гђа Славица Рабреновић, Генерална директорка Директората за извршење кривичних санкција у Министарству правде Црне Горе.

Главна тема разговора је била сарадња између Дирекције за условну слободу и правних лица-организација код којих осуђена лица извршавају казну рада у јавном интересу са циљем да се правним лицима представе могућности и импликације везано за пружање радних мјеста за извршавање казне рада у јавном интересу, као и размјена искустава холандских и црногорских експерата из области пробације.Излагање на ову тему, поред холандских експерата, имала је службеница Дирекције за условну слободу Ивана Илић.

Овај догађај је организован у оквиру пројекта под називом "Подршка раду Дирекције за условну слободу и систему алтернативних санкција у Црној Гори" који се реализује у партнерству између Холандије и Црне Горе.