Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Одржана Радионица за стратешко планирање за чланове Радне групе за праћење спровођења ИКТ Стратегије информационо-комуникационих технологија правосуђа 2016-2020

Одржана Радионица за стратешко планирање за чланове Радне групе за праћење спровођења ИКТ Стратегије информационо-комуникационих технологија правосуђа 2016-2020
Датум објаве: 21.12.2018 00:00 | Аутор: Министарство правде

Испис Штампај страницу


Од 19. до 21. децембра у Будви одржана је Радионица за стратешко планирање за 12 представника Радне групе за праћење спровођења ИКТ Стратегије информационо-комуникационих технологија правосуђа 2016-2020.

Испред Министарства правде на радионици учествовали су: генерални директор Директората за информациони систем правосуђа и безбједност података Дарко Ковачевић, начелник Дирекције за информациони систем правосуђа Дражен Радоњић, начелник Дирекције за инфраструктуру Златко Стијеповић и самостални савјетник у Дирекцији за информациони систем правосуђа Љубо Јанковић.

Радионицом су биле обухваћене све области стратешког размишљања и планирања и резултирала је јасном мапом пута за спровођење мјера и активности планираних у оквиру Акционог плана, са расподјелом буџета за све стратешке стубове и предвиђене активности, и јасним навођењем извора финансирања.

Радионица је одржана у оквиру пројекта ЕУРОЛ ИИ. ЕУРОЛ ИИ осмишљен је као грант пројекат ЕУ у циљу „додатног јачања правосуђа и институција за спровођење закона како би се испунили критеријуми за приступ Црне Горе Европској унијиˮ. Посебан циљ пројекта је „пружање помоћи Црној Гори у јачању ефикасности правосуђа и борби против корупције и организованог криминала уз помоћ дјелотворније истраге и кривичног гоњењаˮ.

Главне пројектне активности укључују студију изводљивости, анализе програмских политика, студијске посјете, практичне обуке и менторство, практичну подршку у управљању предметима и међуресорну сарадњу, пружање савјета у вези програмских политика радним групама за Поглавља 23 и 24.

Главни корисници укључују сљедеће црногорске институције: Министарство правде, Министарство унутрашњих послова, Управу полиције, Судски савјет и судове, Државно тужилаштво, Тужилачки савјет, Агенцију за имовину, Управу за спречавање прања новца и финансирања тероризма, Управу царина и Пореску управу.