Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О ПОЛАГАЊУ ПРАВОСУДНОГ ИСПИТА

Датум објаве: 30.06.2020 09:24 | Аутор: М.Л.

Испис Штампај страницу


На основу члана 34 Закона о приправницима у судовима и Државном тужилаштву и правосудном испиту („Службени лист ЦГ“, број 55/16), Министарство правде објављује

 

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

О ПОЛАГАЊУ ПРАВОСУДНОГ ИСПИТА

 

Министарство правде организоваће полагање правосудног испита у септембру/октобру 2020. године.

Правосудни испит може да полаже лице које испуњава услове из члана 29 Закона о приправницима у судовима и Државном тужилаштву и правосудном испиту, односно лице које испуњава услове из члана 53 овог закона.

Уз пријаву за полагање правосудног испита, кандидат је дужан да приложи:

- доказ да је завршио четворогодишњи програм на правном факултету ВИИ1 ниво квалификације образовања (оригинал или овјерена копија дипломе или увјерења);

- потврду о радном искуству.

Пријава са доказима о испуњавању услова за полагање правосудног испита подноси се Министарству правде, ул. Вука Караџића број 3, Подгорица, најкасније у року од 30 дана од дана објављивања обавјештења. У пријави је потребно навести и адресу, е-маил и контакт телефон.

Правосудни испит се полаже у складу са Законом о приправницима у судовима и Државном тужилаштву и правосудном испиту и Правилником о програму и начину полагања правосудног испита.

НАПОМЕНА: Кандидати који су студијски програм на Правном факултету завршили по Болоњском процесу, дужни су да доставе оригинал или копију дипломе/увјерења са основних и специјалистичких академских студија. Кандидати који су правни факултет завршили у иностранству, дужни су доставити и рјешење о признавању иностране образовне исправе.

Контакт телефон: 020/407-504.

 

Број: 03-109/20-4964

Подгорица, 29. јун 2020. године

Љ.Ј.

Кликните овдје да се пријавите електронским путем