Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Obavještenje o vremenu i mjestu polaganja pravosudnog ispita - septembarski/oktobarski rok 2020. godine

Datum objave: 18.09.2020 13:59 | Autor: M.L.

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavaju se kandidati kojima je rješenjem ministra pravde odobreno polaganje pravosudnog ispita u septembarskom ispitnom roku, da je polaganje pisanog dijela pravosudnog ispita zakazano za 29. i 30. septembar 2020. godine, sa početkom u 8,00 časova u prostorijama stare zgrade Vlade, ul. Jovana Tomaševića br.2 u Podgorici (molimo kandidate da budu u staroj zgradi Vlade u 7:30h kako bi izvršili provjeru identiteta i podijelili pisane zadatke).

Pisani dio ispita iz Krivičnog prava održaće se u utorak 29. septembra 2020. godine i kandidati mogu koristiti Krivični zakonik Crne Gore i Zakonik o krivičnom postupku bez komentara, a pisani dio ispita iz Građanskog prava održaće se u srijedu 30. septembra 2020. godine (u 8:00h) i mogu se koristiti Zakon o parničnom postupku i materijalni propisi.

Polaganje ispita, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje, biće organizovano uz poštovanje mjera fizičke distance, obavezu kandidata i članova Komisije da tokom trajanja ispita nose zaštitne maske, upotrebu sredstava za dezinfekciju ruku i sl.

S tim u vezi, kandidati su u obavezi da:

- tokom čekanja ispred zgrade i prostorije u kojoj se održava ispit drže međusobnu fizičku distancu, tj. zabranjeno je grupisanje kandidata;

- prilikom ulaska u zgradu i tokom trajanja ispita nose zaštitne maske (kandidati donose svoje maske) i ponesu sopstvenu olovku; i

- prilikom ulaska/izlaska u prostoriju u kojoj se održava ispit dezinfekcionim sredstvima dezinfekuju ruke, a nakon završetka ispita zabranjeno je zadržavanje ispred zgrade u kojoj je ispit organizovan.  

Na ime troškova polaganja pravosudnog ispita potrebno je uplatiti iznos od 250 eura (30 eura za kandidate koji polažu popravni pisani dio ispita) na račun Ministarstva pravde 832-1132-02, o čemu su kandidati dužni priložiti dokaz sekretaru komisije na dan polaganja ispita.

Nakon što pisani test bude ocijenjen, dešifrovanje će se izvršiti u prisustvu kandidata, o čemu će se kandidati blagovremeno obavijestiti na internet stranici Ministarstva pravde.

Usmeni dio ispita biće održan u oktobru, a o tačnom terminu i mjestu polaganja ovog dijela ispita kandidati će biti blagovoremeno obaviješteni.

Na dan ispita kandidati su dužni da ponesu ličnu kartu ili drugu javnu ispravu na osnovu koje se može utvrditi identitet kandidata.

 

Sekretar Komisije za polaganje pravosudnog ispita

Momir Jauković

Tel: +382(0)20 407 504

e-mail: momir.jaukovic@mpa.gov.me