Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Обавјештење о времену и мјесту полагања правосудног испита - септембарски/октобарски рок 2020. године

Датум објаве: 18.09.2020 13:59 | Аутор: М.Л.

Испис Штампај страницу


Обавјештавају се кандидати којима је рјешењем министра правде одобрено полагање правосудног испита у септембарском испитном року, да је полагање писаног дијела правосудног испита заказано за 29. и 30. септембар 2020. године, са почетком у 8,00 часова у просторијама старе зграде Владе, ул. Јована Томашевића бр.2 у Подгорици (молимо кандидате да буду у старој згради Владе у 7:30х како би извршили провјеру идентитета и подијелили писане задатке).

Писани дио испита из Кривичног права одржаће се у уторак 29. септембра 2020. године и кандидати могу користити Кривични законик Црне Горе и Законик о кривичном поступку без коментара, а писани дио испита из Грађанског права одржаће се у сриједу 30. септембра 2020. године (у 8:00х) и могу се користити Закон о парничном поступку и материјални прописи.

Полагање испита, у складу са препорукама Института за јавно здравље, биће организовано уз поштовање мјера физичке дистанце, обавезу кандидата и чланова Комисије да током трајања испита носе заштитне маске, употребу средстава за дезинфекцију руку и сл.

С тим у вези, кандидати су у обавези да:

- током чекања испред зграде и просторије у којој се одржава испит држе међусобну физичку дистанцу, тј. забрањено је груписање кандидата;

- приликом уласка у зграду и током трајања испита носе заштитне маске (кандидати доносе своје маске) и понесу сопствену оловку; и

- приликом уласка/изласка у просторију у којој се одржава испит дезинфекционим средствима дезинфекују руке, а након завршетка испита забрањено је задржавање испред зграде у којој је испит организован.  

На име трошкова полагања правосудног испита потребно је уплатити износ од 250 еура (30 еура за кандидате који полажу поправни писани дио испита) на рачун Министарства правде 832-1132-02, о чему су кандидати дужни приложити доказ секретару комисије на дан полагања испита.

Након што писани тест буде оцијењен, дешифровање ће се извршити у присуству кандидата, о чему ће се кандидати благовремено обавијестити на интернет страници Министарства правде.

Усмени дио испита биће одржан у октобру, а о тачном термину и мјесту полагања овог дијела испита кандидати ће бити благоворемено обавијештени.

На дан испита кандидати су дужни да понесу личну карту или другу јавну исправу на основу које се може утврдити идентитет кандидата.

 

Секретар Комисије за полагање правосудног испита

Момир Јауковић

Тел: +382(0)20 407 504

е-маил: момир.јауковиц@мпа.гов.ме