Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Obavještenje o vremenu i mjestu polaganja pravosudnog ispita - martovski/aprilski rok 2021. godine

Datum objave: 09.03.2021 13:20 | Autor: D.T.

Ispis Štampaj stranicuObavještenje o vremenu i mjestu polaganja pravosudnog ispita
- martovski/aprilski rok 2021. godine -Obavještavaju se kandidati kojima je rješenjem ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava odobreno polaganje pravosudnog ispita u martovskom/aprilskom ispitnom roku, da je polaganje pisanog dijela pravosudnog ispita zakazano za 20. i 27. mart 2021. godine, u amfiteatrima 1 i 2 Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici, ul. 13. jula br. 2 na prvom spratu.

Pisani dio ispita iz Krivičnog prava održaće se u subotu 20. marta 2021. godine sa početkom u 8,00 časova i kandidati mogu koristiti Krivični zakonik Crne Gore i Zakonik o krivičnom postupku bez komentara (molimo kandidate da budu na Pravnom fakultetu u 7:30h kako bi izvršili provjeru identiteta i podijeli pisane zadatke).
 
Pisani dio ispita iz Građanskog prava održaće se u subotu 27. marta 2021. godine sa početkom u 9,00 časova i kandidati mogu koristiti Zakon o parničnom postupku i materijalne propise bez komentara (molimo kandidate da budu na Pravnom fakultetu u 8:30h kako bi izvršili provjeru identiteta i podijeli pisane zadatke).
 
Polaganje ispita, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje, biće organizovano uz poštovanje mjera fizičke distance, obavezu kandidata i članova Komisije da tokom trajanja ispita nose zaštitne maske, upotrebu sredstava za dezinfekciju ruku i sl.
 
S tim u vezi, kandidati su u obavezi da:
 
- tokom čekanja ispred zgrade i prostorije u kojoj se održava ispit drže međusobnu fizičku distancu, tj. zabranjeno je grupisanje kandidata;
- prilikom ulaska u zgradu i tokom trajanja ispita nose zaštitne maske (kandidati donose svoje maske) i ponesu sopstvenu olovku; i
- prilikom ulaska/izlaska u prostoriju u kojoj se održava ispit dezinfekcionim sredstvima dezinfekuju ruke, a nakon završetka ispita zabranjeno je zadržavanje ispred zgrade u kojoj je ispit organizovan.
 
Na ime troškova polaganja pravosudnog ispita potrebno je uplatiti iznos od 250 eura (30 eura za kandidate koji polažu popravni pisani dio ispita) na račun Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava 832-1132-02, o čemu su kandidati dužni priložiti dokaz sekretaru komisije na dan polaganja ispita.
 
Nakon što pisani test bude ocijenjen, dešifrovanje će se izvršiti u prisustvu kandidata, o čemu će se kandidati blagovremeno obavijestiti na internet stranici Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava.
 
Početak usmenog dijela ispita zakazan je za 15. april 2021. godine u 15h, u prostorijama stare zgrade Vlade u Podgorici (ul. Jovana Tomaševića br.2).
 
Na dan ispita kandidati su dužni da ponesu ličnu kartu ili drugu javnu ispravu na osnovu koje se može utvrditi identitet kandidata, rješenje o odobravanju ispita i potvrdu za izlazak iz objekta stanovanja / međugradski sabraćaj (za kandidate koji imaju boravište van Podgorice).

 

Sekretar Komisije za polaganje pravosudnog ispita
Momir Jauković
Tel: +382(0)20 407 504
e-mail: momir.jaukovic@mpa.gov.me