Мања слова Већа слова РСС

Директорати у Министарству

 
 
 
 

Љ.Ј.

МПА

 

>

Обавјештење о полагању правосудног испита - јунски/јулски рок 2021. године

Датум објаве: 18.03.2021 15:08 | Аутор: Д.Т.

Испис Штампај страницу


На основу члана 34 Закона о приправницима у судовима и Државном тужилаштву и правосудном испиту („Службени лист ЦГ“, број 55/16), Министарство правде, људских и мањинских права објављује
О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е
О ПОЛАГАЊУ ПРАВОСУДНОГ ИСПИТАМинистарство правде, људских и мањинских права организоваће полагање правосудног испита у јуну/јулу 2021. године.
 
Правосудни испит може да полаже лице које испуњава услове из члана 29 Закона о приправницима у судовима и Државном тужилаштву и правосудном испиту, односно лице које испуњава услове из члана 53 овог закона.
 
Уз пријаву за полагање правосудног испита, кандидат је дужан да приложи:
 
- доказ да је завршио четворогодишњи програм на правном факултету ВИИ1 ниво квалификације образовања (оригинал или овјерена копија дипломе или увјерења);
- потврду о радном искуству или потврду Центра за обуку у судству и државном тужилаштву о завршеном програму стручног оспособљавања у судовима, односно у Државном тужилаштву.
 
Пријава са доказима о испуњавању услова за полагање правосудног испита подноси се Министарству правде, људских и мањинских права, ул. Вука Караџића број 3, Подгорица, најкасније у року од 30 дана од дана објављивања обавјештења. У пријави је потребно навести и адресу, е-маил и контакт телефон.

Правосудни испит се полаже у складу са Законом о приправницима у судовима и Државном тужилаштву и правосудном испиту и Правилником о програму и начину полагања правосудног испита.

НАПОМЕНА: Кандидати који су студијски програм на Правном факултету завршили по Болоњском процесу, дужни су да доставе оригинал или копију дипломе/увјерења са основних и специјалистичких академских студија. Кандидати који су правни факултет завршили у иностранству, дужни су доставити и рјешење о признавању иностране образовне исправе.Контакт телефон: 020/407-504.

Број: 03-109/21-2944
Подгорица, 18. март 2021. године