Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

Ministar Leposavić i ministarka Jelena Borovinić Bojović u posjeti Upravi za izvršenje krivičnih sankcija: Utvrđeno dobro opšte zdravstveno stanje inficiranih Covidom 19

Ministar Leposavić i ministarka Jelena Borovinić Bojović u posjeti Upravi za izvršenje krivičnih sankcija: Utvrđeno dobro opšte zdravstveno stanje inficiranih Covidom 19
Datum objave: 17.12.2020 11:53 | Autor: M.L.

Ispis Štampaj stranicu


Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić i ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović rano jutros obavili su hitnu posjetu Upravi za izvršenje krivičnih sankcija gdje su razgovarali  sa direktorom te ustanove Milanom Tomićem i dr Danijelom Stanišić iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a. Ministri su se detaljno informisali o opštem stanju i uslovima boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, a posebno o stanju lica lišenih slobode inficiranih od Covida 19. Ministarka zdravlja je ovom prilikom utvrdila  da je opšte zdravstveno stanje svih inficiranih dobro i da najveći broj ima lakšu kliničku sliku ili nema izražene simptome oboljenja.
Utvrđeno je i smanjenje broja inficiranih, gdje je u protekla dva dana registrovano ozdravljenje 7 lica lišenih slobode. Ministarka Borovinić Bojović najavila je da će pojačati snabdijevanje UIKS potrebnom medicinskom opremom i ljekovima, kao i da će na odgovarajući način preisipitati mjere koje se tiču apsolutne zabrane posjeta licima lišenim slobode koji se nalaze u pojedinim odjeljenjima ovog zatvorskog kompleksa.  

Posjeta je završena uz najavu ministarke Dr Jelene Borovinić Bojović da će uskoro i lično posjetiti inficirane u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU