Manja slova Veća slova RSS

Direktorati u Ministarstvu

 
 
 
 

Lj.J.

MPA

 

>

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija danas počela imunizacija

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija danas počela imunizacija
Datum objave: 05.03.2021 15:46 | Autor: M.L.

Ispis Štampaj stranicu


Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović posjetili su Upravu za izvršenje krivičnih sankcija gdje je danas započeta imunizacija lica koja su na izdržavanju  kazne zatvora. Ministarka Borovinić Bojović poručila je da je ova akcija sprovedena na inicijativu Ministarstva  pravde, ljudskih i manjinskih prava i Instituta za javno zdravlje.

„Danas je počela imunizacija u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, prvo pružaocima zdravstvenih usluga, dakle zdravstvenih radnika u Upravi, a već je započela i imunizacija zatvorenih i pritvorenih lica. Ovo je zaista veoma važan događaj za kompletno funkcionisanje države jer svi smo svjedoci koliki problem već godinu dana ova pandemija pravi čitavom svijetu“, poručila je Borovinić Bojović.

Ministar Leposavić izrazio je zadovoljstvo što se već danas krenulo sa imunizacijom u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

„Cilj jeste naravno taj da dođemo u situaciju da vrlo brzo poslije završetka procesa imunizacije lica u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija ona budu u mogućnosti da prije svega imaju posjete članova porodice uz odgovarajuće uslove i mjere čime će se učiniti da taj period od kad je počela epidemija koji sad traje već godinu dana ili duže, a da poslije tih godinu dana koliko su trajale stroge mjere a tiču se zabrane posjeta sada budu polako povučene, a na kraju imunizacije i potpuno ukinute“, poručio je Leposavić.

FOTO I VIDEO: https://flic.kr/s/aHsmUE6oow

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava